Welkom bij Botaniq

Restaurant Botaniq

In Botaniq presenteren we elke dag een ander menu. We kiezen hierbij voor dagsverse en seizoensgebonden producten. Een pure en toegankelijke keuken, met enkel de beste ingrediënten. Kwaliteit zonder compromissen, maar toch zeer betaalbaar. Een 3-gangen menu kost 48 euro. Een knipoog naar het huisnummer van Botaniq.

Zijn inspiratie haalt chef Peter uit zijn ervaringen bij sterrenrestaurants als De Karmeliet (Brugge) en zijn samenwerking met Marco Pierre White (The Oak Room) en pierre Koffmann (Tante Claire). Wist u dat Peter ook chef was voor formule 1-piloot Eddy Irvine en zijn entourage?

Klik hier om meer foto's van Restaurant Botaniq te bekijken

Filosofie

Peter Collen heet u van harte welkom in zijn restaurant Botaniq te Leuven.
Na wereldwijd ervaring te hebben opgedaan in tal van toprestaurants vestigde hij zich in 2008 opnieuw in zijn geliefde Leuven. Hij koos een plaats met een rijk historisch verleden, onlosmakelijk verbonden met de nabijgelegen kruidtuin.
Onder de Kapucijnenvoer loopt de Voer, een riviertje komende van Tervuren, dat uitmondt
in de Dijle in het noorden van Leuven. Hier werd de eerste “Hortus Botanicus” aangelegd in 1738 aan de overkant van de Voer en ten dienste van de Faculteit Geneeskunde van de K.U. Leuven. Zo was de oudste kruidentuin van Leuven geboren. De huidige kruidtuin – ook wel Botanieken hof genoemd door de Leuvenaars – bestaat al sinds 1819 en bevindt zich op de plaats waar eerder het Kapucijnenklooster stond.
Vandaag verwerken de koks van Botaniq kruiden, groenten en fruit in hun gerechten met dezelfde liefde en culinaire nieuwsgierigheid als hun voorvaderen…

Prachtige locatie

Botaniq is gevestigd in een voormalige conciërgewoning van een school, een onopvallend gebouw aan de rand van het centrum van Leuven. Stille waters hebben echter diepe gronden: het interieur binnen is strak en modern, met aan de muur kunstwerken die ook te koop zijn en dus regelmatig vervangen worden.

De Botanische tuin van Leuven ligt op 2 minuten wandelen en zorgt voor een mooi kader. Je kan onze chef hier dan ook regelmatig vinden terwijl hij inspiratie opdoet.

Bij mooi weer kan je heerlijk dineren in onze ommuurde tuin.

ONS TEAM

Botaniq Restaurant Leuven